Interview met Sietze Rozema (WTT)

Wie is Sietze Rozema?
Ik ben Sietze Rozema, geboren en getogen in gemeente Katwijk. Daar woon ik samen met mijn vrouw en twee kinderen. In onze vrije tijd trekken we er met de kinderen graag op uit om leuke dingen te doen. Van oorsprong heb ik een bouwkundige achtergrond, dat maakt dat ik dicht op de vraagstukken sta waar aannemers, bij het borgen van de kwaliteit, mee te maken hebben.

Sinds ruim negen jaar ben ik werkzaam bij Woningborg. In mijn meest recente rol was ik als Regiomanager verantwoordelijk voor het team van de bouwkundige toetsing en toezicht in regio Noord-Nederland. Vanuit die positie heb ik veel contact gehad met de aannemer, ontwikkelaar en woningbouw corporaties om deze partijen verder te helpen met het borgen van kwaliteit in de bouw. Naast deze functie ben ik actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI), compleet met klantportaal en bijbehorende tools.

Wtt Website

Hoe ziet de toekomst van WTT er uit?
De afgelopen jaren is er een team opgebouwd dat enorm veel kennis heeft verworven over kwaliteitsborging. Dit team helpt onze klanten met het verzorgen van kwaliteitsborging op projecten en trainingen te geven over kwaliteitsborging.  Daarnaast kunnen klanten WTT inhuren voor  het uitvoeren van prestatiemetingen. Met het leveren van deze diensten helpen we de kwaliteit in de bouw nog meer aandacht te geven en daarmee faalkosten te verlagen. Op de manier waarop we al deze werkzaamheden uitvoeren willen we er voor zorgen dat de kwaliteitsborging een toegevoegde waarde is voor het bouwproces.

Hoe kijkt WTT nu naar de Wkb en wat wordt er verwacht?
Het besluit over de invoering van de omgevingswet per 1 januari 2024 is in procedure gebracht. We richten ons op deze datum en zijn ons goed aan het voorbereiden. Zo hebben we voldoende mogelijkheid om de kwaliteitsborging te verzorgen voor onze klanten. Om de zekerheid naar onze klanten te kunnen bieden worden er momenteel al raamovereenkomsten gesloten. Vanuit de overheid wordt er overigens gestimuleerd pilot projecten te draaien met kwaliteitsborging. Concreet houdt dit in dat er gebruik gemaakt kan worden van legeskortingen of subsidie.

Nog toevoegingen?
Jazeker, in de voorbereiding op de Wkb krijgen we van klanten die nu al werken met het WKl te horen dat het gebruik van WKI leidt tot een nog groter zicht op de kwaliteit en verlaging van faalkosten. Neem dus gerust contact met mij op als je hier meer over wilt weten!