Kwaliteitsborging met WTT

Onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn partijen in de bouw zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de voorschriften van het Bouwbesluit en zijn ze verplicht zorg te dragen voor onafhankelijke, private kwaliteitsborging. Een flinke opgave waar Woningborg Toetsing en Toezicht (WTT) je graag in ondersteunt.

Bouwteam (Academy)

Wat is kwaliteitsborging?

Bouwen gaat over esthetiek en indelingen, maar ook specifiek over kwaliteit en toekomstbestendigheid. Hoe voldoe je in de ontwerp- en uitvoeringsfase aan alle gestelde eisen? Kwaliteitsborging is het antwoord.

Met kwaliteitsborging wordt de kwaliteit van een bouw(werk) zodanig bewaakt dat het eindproduct volledig aan de voorschriften van het Bouwbesluit voldoet. Daarnaast zorgt tijdige kwaliteitsborging voor:

  • verbetering van de kwaliteit van bouwwerken
  • realisatie van de wensen van de opdrachtgever
  • reductie van faalkosten

Onder de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zijn partijen in de bouw zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de voorschriften. Een flinke opgave waar Woningborg Toetsing en Toezicht je graag in ondersteunt. Met WTT krijg jij grip op kwaliteit. Om dit te realiseren, maken we gebruik van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI). En leveren we instapklare programmatuur waarmee jouw project digitaal vastleggen.

Daarom WTT

Zekerheid van een onafhankelijke beoordeling van de bouwkwaliteit
Praktijkgerichte werkwijze: risicogestuurd(e) toetsing en toezicht vinden plaats op momenten dat herstel nog mogelijk is
Onze proactieve werkwijze helpt faalkosten voorkomen
Instapklare programmatuur voor planning en registratie
Een vaste projectprijs zonder bijkomende (licentie)kosten
WTT is een ervaren kwaliteitsborger met 24-uursservice en landelijke dekking

Informatie over het WKI

Het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI) is een totaaloplossing waarmee je -samen met WTT- kunt plannen, kwaliteit kunt borgen en registraties kunt doen. De toezichtmomenten plan je eenvoudig aan de hand van de bestaande bouwplanning. Met het WKI deel je makkelijk en snel alle relevante zaken op het gebied van kwaliteitsborging met WTT en houd je meer tijd en focus over voor de begeleiding van het bouwproces.

Istock 1126458618
Informatie over het WKI