Gevelgeluidsisolatiemeting

Geluiddicht bouwen voor een comfortabele woonomgeving

Het is niet prettig vertoeven in een omgeving waar het geluid van voorbij razend en overvliegend verkeer of van bezigheden op een nabijgelegen industrieterrein ook in de woning te horen is. Daarom besteden architecten en bouwers steeds meer aandacht aan de geluidsisolatie van de gevel van een woning. Dat wil zeggen een beteren kierdichting van de diverse bouwkundige onderdelen, beter geluidsisolerende beglazing etc. WTT biedt met haar gevelgeluidsisolatiemeting graag de helpende hand.

 

De keuze tussen meten en rekenen

Voor woningen geldt: hoe hoger de geluidsbelasting op de gevel, hoe hoger de vereiste geluidisolatie. Met de gevelgeluidsisolatiemeting van WTT ben je er zeker van dat de genomen isolatiemaatregelen de juiste zijn.

 

Voor bestaande bouw is meten de enige (wettelijke) optie. Het daadwerkelijke meten van de gevelgeluidsisolatie door middel van een ruisbron welke voor de gevel wordt opgesteld. Vervolgens wordt het geluidsniveau buiten voor de gevel gemeten en binnen voor de gevel van de betreffende verblijfsruimten. Het verschil geeft de mate van geluidsisolatie weer (NEN 5077). Let op: voor een optimale meting is het van belang dat de gevel geheel dicht is.

20220519 CN 1060

 

Wilt u er zeker van zijn dat de luchtdichtheidsmeting op de gewenste datum wordt uitgevoerd, dan vragen wij u tijdig (minimaal 4 weken daarvoor) uw verzoek in te dienen. Voor het uitvoeren van geluidsmetingen vragen wij u tijdig (minimaal 6 weken daarvoor) uw verzoek in te dienen.

Aanvragen