Kwaliteitsborging gestart met Herkon B.V.

WTT realiseert kwaliteitsborgingsprojecten waarbij de bouw met behulp van het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI) getoetst wordt volgens de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Deze keer in beeld: Herkon B.V. met het project Nieuwe Schans in Nieuwegein. 

 

Herkon ontwikkelt in Nieuwegein project Nieuwe Schans dat uit veertien appartementen bestaat. Voor Herkon was de keuze voor WTT als kwaliteitsborger met het WKI een logische, omdat het bedrijf al middels de garantievoorwaarden van Woningborg N.V. werkt en alle (technische) informatie zo onder één dak blijft.

 

Nieuwe Schans, Herkon

Meer informatie over het project:

Bouwonderneming: Herkon B.V.
Project: veertien appartementen Nieuwe Schans
Gemeente: Nieuwegein
Start bouw: november 2021

Kwaliteitsborging met WTT

Het Wkb-project is ten tijde van dit schrijven (mei 2022) nog in volle gang. De start is voor alle partijen, waaronder de gemeente Nieuwegein, goed verlopen. Op dit moment is de uitvoerder met de registraties van de controlepunten bezig. Tot nu toe is het verloop als positief te omschrijven en gaat Herkon ervan uit dat ze (net als bij de eerdere pilotprojecten) de verklaring gereedmelding van het bouwwerk zonder problemen realiseert.

 

Wil je meer informatie over kwaliteitsborging met WTT? Vraag dan hier informatie op.

Meer informatie